Kaas-druiventaart

Ingrediënten

+ -
print

Voorbereiding: ± 1 uur

Koeltijd: minstens 3 uur

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Deegroller
  • Pan

Bereidingswijze

  1. De boter in een kleine pan op een laag vuur laten smelten.
  2. De kaascrackers in de keukenmachine of in een plasticzak met een deegroller verkruimelen.
  3. De kruimels vermengen met de boter.
  4. De massa over de bodem van een springvorm (22 cm) verdelen en aandrukken.
  5. In de koelkast zetten.
  6. De volgens de gebruikaanwijzing in koud water laten weken.
  7. De schimmelkaas pureren of met een vork heel goed fijnprakken.
  8. Dan met de andere kaassoorten vermengen.
  9. Op smaak brengen met , en .
  10. De met aanhangend water in een kleine pan doen en op een matig vuur laten oplossen.
  11. Dan door het kaasmengsel roeren.
  12. De wassen.
  13. Een paar apart houden voor garnering.
  14. De rest halveren, ontpitten en in stukjes snijden.
  15. De fijngesneden door het kaasmengsel roeren.
  16. Zodra de kaascréme begint te geleren, de half stijfkloppen en erdoor scheppen.
  17. De crème over de crackertaartbodem verdelen en het geheel minstends 3 uur in de koelkast laten geleren.
  18. Voor het serveren voorzichtig de rand van de springvorm verwijderen en de taart op een taartschotel zetten.
  19. Garneren met de apart gehouden .
  20. Wat erover strooien.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter en roomkaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter, roomkaas, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
159 kcal
7%1272 kcal
Vetten
11 g.
16%88 g.
Waarvan verzadigd
2 g.
14%16 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
5%8 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
10%0 g.
Koolhydraten
10 g.
4%80 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
2 mg.
0%16 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kaas-druiventaart