Doe de in een kom en meng het gist(1 pakje) erdoor.
Verwarm de melk(180 milliliter) lauwwarm.
Smelt de boter(30 gram)(75 gram).
Voeg de koriander(1 theelepel), komijn(1 theelepel), zout(1 theelepel)(1 theelepel), ei(1 stuk), melk(180 milliliter) en boter(30 gram)(75 gram) toe en kneed het geheel tot een glad deeg.
Laat het deeg afgedekt op een warme plaats rijzen.
Kneed het deeg nogmaals door en rol het uit tot een lap van 30 x 40 cm.
Leg de deeglap op een ingevet bakblik.
Pel de uien(200 gram) en snijd ze fijn.
Smelt de extra boter(30 gram)(75 gram) en fruit de uisnippers glazig en laat het afkoelen.
Snijd de tomaten in plakjes.
Snijd de kaas(400 gram) in blokjes.
Verdeel de uisnippers met tomatenstukjes en kaas(400 gram) over de deeglap.
Meng de zure room(200 gram) met slagroom(200 milliliter) en extra eieren(3) tot een saus.
Voeg de extra bloem(2 eetlepels)(375 gram), zout(1 theelepel)(1 theelepel) en nootmuskaat(1 stuk) toe.
Schenk de saus over de pizza en bestrooi het met basilicum.
Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Bak de pizza in het midden van de oven in 45 minuten gaar tot de kaas(400 gram) gesmolten is.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en bloem
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
ei en eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
boter, boter, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, boter, boter, kaas, room, slagroom
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
melk, boter, boter, kaas, room, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.