Kaasbitterballen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter in een pan en roer er de door.
  2. Schenk de helft van de erbij en blijf roeren tot een gladde saus ontstaat.
  3. Voeg de rest van de er in gedeelten bij en laat de saus in 1 minuut gaar worden.
  4. Pan van de warmtebron nemen en vervolgens de kaas er door roeren, dan op smaak brengen met , , , of .
  5. Verdeel het mengsel over een bord en laat het afkoelen.
    Snijd het afgekoelde mengsel in 16 stukjes.
  6. Schep een stukje op een eetlepel en vorm er samen met een andere lepel een balletje van.
  7. Wentel deze door de .
  8. Klop het eiwit of het ei met 1 eetlepel water los.
  9. Haal hier de balletjes door en daarna weer door de .
    Verwarm het frituurvet tot 180 graden celsius en bak 6 balletjes tegelijk in het hete vet.
  10. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Kaasbitterballen

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kaasbitterballen
VariatieAantalGang
Kaasbitterballen1Snacks

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in paneermeel
  • roomboter, oude kaas, paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en oude kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in oude kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter, melk, oude kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in vloeibaar frituurvet
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • oude kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
97 kcal
4%1552 kcal
Vetten
5 g.
7%80 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
1%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
1%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%96 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kaasbitterballen