Kaasfondue
- Herkomst Nederland
- Categorie Fondue
- Kaasfondue recepten
- Bereiden
- Kookboek van kimmes
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Garde
- Pan
Bereidingswijze
- Champignos in plakjes snijden en 5 minuten koken in 5 deciliter water en .
- uit laten lekken in vergiet en bouillon opvangen.
- Maak een roux door de te laten smelten en daarna de toe te voegen.
- Roeren met garde tot mengsel.
- Daarna beetje voor beetje de bouillon erdoor roeren.
- Al roerend aan de kook brengen tot gladde saus.
- Kaar erbij en roeren tot het gesmolten is.
- en erbij en goed doorwarmen.
- Op smaak brengen met .
- Serveren met stokbrood.
- Voor extra smaak kunt u de pan insmeren met knoflook.
- Voor een minder sterke kaassmaak neemt u Maasdammer in plaats van .
- Maasdammer is wat zoeter van smaak.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Kaasfondue415m
-
Recept
Kaasfondue41u
-
Recept
De Kaasfondue420m
-
Recept
Kaasfondue415m
-
Recept
Champignon-kaasfondue430m
-
Recept
Kaasfondue420m
Variaties op Kaasfondue
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Kaasfondue | 12 | Fondue |
Zwitserse kaasfondue | 2 | Fondue |
Eenvoudige kaasfondue | 1 | Fondue |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokje
- bouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokje
- bouillonblokje, boter, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokje
- boter en kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en peper
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 304 kcal | 15% | 1216 kcal |
Vetten | 22 g. | 31% | 88 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 12 g. | 4% | 48 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |