Kaaskoekjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Koekjes
- Kaaskoekjes recepten
- Bereiden
- Kookboek van jantjebart
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Vormpjes
Bereidingswijze
- Warm de oven voor op 200 ºC of gasovenstand 4.
- Laat intussen het in ongeveer 10 minuten op het aanrecht ontdooien.
- Laat de uitlekken en snijd er kleine stukjes van.
- In een kom klop je met een vork het ei los.
- Roer er ook de , het spek, de en het door.
- Vet de vormpjes met het kwastje dun in met boter.
- Leg in elk vormpje een deegplakje en druk het goed aan.
- Snij het deeg weg dat boven de vorm uitsteekt.
- Prik met een vork gaatjes in de bodem.
- Verdeel het eimengsel over de vormpjes.
- Strooi de erover.
- Knip de erboven fijn.
- Bak de hartige taartjes in het midden van de oven in 20 minuten gaar.
- Laat ze 5 minuten afkoelen.
- Snijd het deeg met een mes langs de randen los en zet de taartjes op de borden.
- Lekker voor tussen de middag!
Ook lekker om te maken
Variaties op Kaaskoekjes
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Kaaskoekjes | 7 | Hapjes |
Pindakaaskoekjes | 2 | Koekjes |
Haver-kaaskoekjes | 1 | Bijgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine
- bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- ananas past niet in een suiker-arm dieet.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- bladerdeeg, roomkaas, kaas, boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas en boter of margarine
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg en boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomkaas, kaas, boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine
- Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
- Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 361 kcal | 18% | 1444 kcal |
Vetten | 15 g. | 22% | 60 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 26 g. | 10% | 104 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |