Laat de op kamertemperatuur komen en snijd in stukken.
Doe de , samen met 1 ei, de geraspte kaas en de boter(125 gram) in een kom en kneed alles net zolang tot er een mooie gladde deegbal ontstaat.
Verpak de deegbal in vershoudfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.
Na 30 minuten is het deeg klaar voor gebruik.
Bestuif je werkblad met wat bloem(1 stuk)(150 gram), scheur een stuk deeg van de bal en rol deze uit met een deegroller totdat je een mooie lap deeg hebt.
Uiteraard wel handig om de deegroller ook van bloem(1 stuk)(150 gram) te voorzien, anders blijft het plakken.
Kluts het tweede ei.
Steek met een koekjesvorm de gewenste figuren uit het deeg.
Je hebt er 2 nodig voor 1 koekje.
Beleg de helft van de vormpjes met wat ham, smeer de randjes in met geklutst ei en leg er het tweede vormpje bovenop.
Zorg dat de randjes goed aansluiten.
Leg bakpapier op de bakplaat, zet de oven op 180 graden, bestrijk de koekjes met geklutst ei en laat ze circa 20 minuten bakken.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bloem en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
oude kaas en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in oude kaas en boter
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in oude kaas
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
oude kaas en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Sporen van zout kunnen voorkomen in oude kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.