Kaaspate

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Mengkom
  • Staafmixer
  • Oven
  • Bakpapier
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. De oven voorverwarmen op 160 graden C.  Bestuif de plakjes rookkaas met bloem, leg ze op elkaar en snijd ze in reepjes.
  2. Verklein de reepjes tot "vierkantjes".
  3. De bloem voorkomt het aan elkaar kleven van de plakjes.
  4. De over een grove rasp halen en de sliertjes naar keuze met een mes inkorten.
  5. De doorbreekt, t.g.v.
  6. de "vrolijke" kleur de natuurlijke saaiheid van de pate-textuur en laat dan ook bij het doorsnijden een aanmerkelijke verbetering van de struktuur zien.
  7. De sjalotten fijnsnijden en samen met de fijngeknepen en gehakte knoflookteen en de geraspte in de boter smoren.
  8. Zodra de sjalotten glazig zijn de kerrie en de sambal erdoor roeren en laten staan op restwarmte.
  9. In een mengkom, met de staafmixer, de volgende bestanddelen mengen:
  10. Speltmeel, volkorenbloem, (niet de rookkaas), , , , en de gesmoorde sjalotten.
  11. Zodra de massa smeuig is er de fijngehakte peterselie en de rookkaas/-snippers door roeren. (niet met de mixer).
  12. Op smaak maken, indien gewenst, door het toevoegen van maggi of een andere smaakversterker.
  13. De bodem van een kleine springvorm (16 cm diameter) bekleden met bakpapier.
  14. De bodem en de opstaande rand invetten met boter of olie en bestuiven met paneermeel of rijstbloem.
  15. De pate in de vorm doen en deze in het midden van de voorverwarmde oven plaatsen.
  16. De pate kan natuurlijk ook in een gewoon bakblik worden gedaan.
  17. Als de oven de mogelijkheid biedt, als volgt verwarmen: 40 minuten op onder- en bovenwarmte. 5 minuten op alleen bovenwarmte. 5 minuten op aleen onderwarmte.
  18. Anders gewoon 50 minuten bakken.
  19. De vorm een paar minuten laten afkoelen.
  20. De springvorm openen en de pate uitstorten op een mooi bord.
  21. Vergeet niet het bakpapier te verwijderen!
  22. Tenslotte de pate in de koelkast zetten om verder te laten afkoelen.
25
25
25

Variaties op Kaaspate

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kaaspate
VariatieAantalGang
Kaaspaté1Hapjes
Zachte Kaaspaté1Hapjes
Vega-kaaspate1Vegetarisch

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • kaas, oude kaas, bakboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas, oude kaas, melk
  • kaas en oude kaas kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in mosterd
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas, oude kaas, melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena en mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas en oude kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
126 kcal
6%1260 kcal
Vetten
9 g.
13%90 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%40 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kaaspate