Snijd de in blokjes.
Maak de schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Verwijder de zaden en zaadlijsten uit de en snipper deze fijn.
Klop het ei(1 stuk) los.
Fruit de ui(1 stuk) en knoflook glazig.
Voeg de in blokjes gesneden zalm(500 gram) toe en bak door tot deze gaar is.
Voeg de kappertjes(1 eetlepel), de paprika(1 stuk)(1 stuk), rozijnen(1 theelepel), piccalilly(1 eetlepel), zout(0.5 theelepels) en peper(1 theelepel) toe.
Vet een ovenschaal in met boter(4 eetlepels) en bestuif met de paprikapoeder(1 theelepel).
Giet de helft van het ei(1 stuk) en verdeel over de hele schaal.
Zet de plakken kaas(300 gram) dakpansgewijs om en om in de schaal.
Dus eerst een plak belegen kaas(300 gram) en daarnaast een plak jonge kaas(300 gram)(200 gram).
Dit herhalen we totdat de bodem en de zijkanten helemaal bedekt is met kaas(300 gram).
Vervolgens doen we de zalmvulling er overheen.
We verspreiden de zalm(500 gram) dat ie goed verdeeld is over de hele schaal.
Nu bedekken we de schaal met de rest van de kaas(300 gram) net als we ook in de bodem hebben gedaan.
Als de schaal helemaal bedekt is met kaas(300 gram), doen we de rest van de losgeklopt ei(1 stuk) erover en bestuiven we licht met paprikapoeder(1 theelepel). (de paprikapoeder(1 theelepel) is puur voor een mooie kleur).
We smeren een stuk aluminiumfolie licht in met wat boter(4 eetlepels) en bedekken de schaal hiermee.
We laten de afgedekte schaal in een voorverwarmde oven ± 45 minuten bakken, de laatste 10 minuten bakken zonder folie.
Serveer met een rauwkostsalade en stokbrood.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in piccalilly
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
jonge kaas, kaas, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in jonge kaas, kaas, boter
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in jonge kaas, kaas, piccalilly
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
jonge kaas, kaas, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
zalm is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
jonge kaas en kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.