Kabeljauw met citroenjus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Spoel de kabeljauw onder stromend koud water af.
  2. Maak droog met keukenpapier.
  3. Wrijf ze in met een mengsel van ½ eetlepel -of citroensap, en peper.
    Laat de filets 10 minuten liggen.
  4. Dep ze daarna opnieuw droog en wentel ze door gezeefde .
    Schud de overtollige eraf.
  5. Laat de smelten in een koekenpan.
  6. Wacht tot het schuim grotendeels is weggetrokken.
    Bak de vis er in ca. 6 minuten aan weerszijden goudbruin in.
  7. Neem de vis uit de pan en houd ze warm (bij voorbeeld op een voorverwarmde ovenvaste schaal in een tot 120 graden celsius verwarmde oven).
    Roer -of citroenrasp en 2 eetlepels water door de resterende bakboter.
  8. Voeg onmiddellijk darna de toe.
  9. Schenk de bruisende ‘jus’ met de kappertjes over de gebakken vis.

    Presentatie:
    Bestrooi de vis met bieslook.
  10. Verdeel de vis aan tafel over voorverwarmde borden.
  11. Schik er enkele partjes of bij.
    Dien er in de wok gebakken spinazie en gekookte aardappelen of aardappelpuree bij op.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kabeljauwfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
88 kcal
4%176 kcal
Vetten
16 g.
23%32 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kabeljauw met citroenjus