Wrijf ze in met een mengsel van ½ eetlepel -of citroensap, zout(1 stuk) en peper.
Laat de filets 10 minuten liggen.
Dep ze daarna opnieuw droog en wentel ze door gezeefde bloem(1.5 eetlepels).
Schud de overtollige bloem(1.5 eetlepels) eraf.
Laat de boter(40 gram) smelten in een koekenpan.
Wacht tot het schuim grotendeels is weggetrokken.
Bak de vis er in ca. 6 minuten aan weerszijden goudbruin in.
Neem de vis uit de pan en houd ze warm (bij voorbeeld op een voorverwarmde ovenvaste schaal in een tot 120 graden celsius verwarmde oven).
Roer limoen(0.5 theelepels)(1.5 eetlepels)-of citroenrasp en 2 eetlepels water door de resterende bakboter.
Voeg onmiddellijk darna de kappertjes(1 eetlepel) toe.
Schenk de bruisende ‘jus’ met de kappertjes over de gebakken vis.
Presentatie:
Bestrooi de vis met bieslook.
Verdeel de vis aan tafel over voorverwarmde borden.
Schik er enkele partjes citroen(1 stuk) of limoen(0.5 theelepels)(1.5 eetlepels) bij.
Dien er in de wok gebakken spinazie en gekookte aardappelen of aardappelpuree bij op.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
kabeljauwfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.