Kabeljauw met rabarber en courgetteflan

Ingrediënten

+ -
print

Voor de courgetteflan:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Staafmixer
  • Oven
  • Zeef
  • Vormpjes
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Maak eerst de courgetteflan.
  2. Spoel de corgettes.
  3. Trek met een dunschiller 16 brede courgettelinten.
  4. Snijd de rest van de in blokjes.
  5. Stoom de linten beetgaar.
  6. Leg ze kruislings in ingevette vormpjes.
  7. Laat ze wat over de rand hangen.
  8. Stoof de courgetteblokjes gaar in een nootje .
  9. Pureer ze met de staafmixer en meng de puree met , en .
  10. Verdeel het mengsel over de vormpjes en vouw de linten over de vulling.
  11. Zet 20 minuten in een warmwaterbad in de oven, op 180 °C.
  12. Ontvorm de lans meteen op de borden.
  13. Maak intussentijd de rabarberstengels schoon.
  14. Snijd ze in stukjes en bak ze kort aan in een nootje .
  15. Strooi er de fijne bij en laat lichtjes karameliseren. .
  16. Kruid de visfilets met .
  17. Schik ze in een ingevette ovenschaal en bak ze 10 minuten in de oven op 200 °C.
  18. Leg de vis op voorverwarmde boren.
  19. Mix de helft van de , zeef en meng met de .
  20. Verwarm tot tegen de kook en werk de saus op met ijskoude botervlokjes.
  21. Lepel de saus bij de vis.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, room, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, room, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • kabeljauwfilets is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1110 kcal
55%4440 kcal
Vetten
23 g.
33%92 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kabeljauw met rabarber en courgetteflan