Kabeljauw op Indiase wijze
- Herkomst India
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Zeef
Bereidingswijze
- Snijd de kabeljauw in 4 gelijke moten.
Pers ½ uit
Maak een kruide builtje van peterselie, tijm en laurier.
Pel de en snipper hem fijn.
Smelt een klontje en stoof daarin de uisnippers ± 5 minuten goudgeel.
Schil intussen de , verwijder het klokhuis en snijd hem in kleine blokjes.
Pel en ontpit de en snijd hem in stukjes.
Voeg de - en tomaatstukjes bij de en roer er het en de gemalen onder.
Giet er tenslotte de bij en laat ± 10 minuten zachtjes sudderen.
Kook intussen de kabeljauwmoten gaar in licht gezouten water waaraan het kruidentuiltje is toegevoegd.
Mix de saus fijn en giet ze door een zeef.
Breng op smaak met het citroensap en wat .
Verwijder het vel en de graten van de kabeljauw, schik de moten op 4 voorverwarmde borden en overgiet ze met de saus.
Versier met wat en serveer er volle rijst bij.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Indiase kabeljauwfilet uit de oven455m
-
Recept
Gestoofde kabeljauw met worteltjes en puree415m
-
Recept
Vis Forel op Schotse wijze425m
-
Recept
Kabeljauw met pittige kerrie saus450m
-
Recept
Ovenschotel met kabeljauw en spekjes450m
-
Recept
Ovenschotel met kabeljauw met groenten en spekjes455m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 61 kcal | 3% | 244 kcal |
Vetten | 10 g. | 14% | 40 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 4 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |