Kabeljauw uit de oven

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. De kabeljauw insmeren met en en met .
  2. Laat dit ± 15 minuten staan.
  3. Ondertussen de oven voorverwarmen op 190 graden C.
  4. Verhit in een (vis)pan de en bak hier in de filets 1 minuut per kant en leg het in een ovenschaal.
  5. Bak in het achter gebleven olie de ui en de ± 3 minuten.
  6. Haal het dan van het vuur af.
  7. Doe de tomaten, en de creme fraiche door het uienmengsel en roer het tot een gladde saus.
  8. Verdeel dit over de vis.
  9. Doe er aluminiumfolie over (gladde kant naar de vis) en laat dit ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven garen.
  10. Lekker met pasta of rijst naar keuze.
25
25
25

Variaties op Kabeljauw uit de oven

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kabeljauw uit de oven
VariatieAantalGang
Kabeljauw uit de oven4Vis en schaaldieren
Kabeljauw uit de oven met Toscaanse aardappelpartjes1Vis en schaaldieren
Kabeljauw uit de oven met tomaten en geraspte kaas1Vis en schaaldieren

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in pesto
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pesto
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kabeljauwfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Kabeljauw uit de oven heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies
RESET

Lekkere samenstelling, mag van mij wat meer kruiden maar zo zeker goed te eten.
jaccor 13 juni 2012
Helemaal lekker er moet alleen iets bij om het een beetje meer pit te geven. Voor de rest is de basis voldoende voor een lekker etentje.
Erik Pel 14 januari 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
96 kcal
4%192 kcal
Vetten
11 g.
15%22 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kabeljauw uit de oven