Kaiserschmarrn
- Herkomst Oostenrijk
- Categorie Hapjes
- Bereiden
- Kookboek van lekker_koken
- 5 reviews
Keukenspullen
- Spatel
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
- Week de in en laat ze afgedekt staan (het liefst een paar uurtjes).
- scheiden.
- Klop de eiwitten met een snufje zout stijf.
- Klop de eigelen met de schuimig op, voeg de gezeefde bloem en aan de eigelen toe en roer door elkaar.
- Schep het stijf geslagen eiwit erop en spatel het geheel voorzichtig door elkaar.
- Niet teveel roeren, anders verliest het eiwit zijn luchtigheid.
- Roer tot slot de met de door het beslag.
- Verhit in een koekenpan een flink stuk boter.
- Schep met een pollepel een paar keer de van de bodem, om te voorkomen dat de allemaal op de bodem blijven liggen.
- Schep nu de helft van het beslag in de pan.
- Bak de dikke pannenkoek aan de onderkant bruin.
- Opletten:
- de onderkant wordt snel donker.
- Deel de pannenkoek in vier kwarten en draai de stukken om met een spatel.
- Voeg zonodig nog wat boter toe en bak de andere kant.
- Maak nu de stukken wat kleiner met de spatel en verdeel de kaiserschmarrn op borden.
- Serveer met bestrooid.
- Herhalen met de tweede helft van het beslag.
Variaties op Kaiserschmarrn
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Kaiserschmarrn | 2 | Bijgerechten |
Kaiserschmarrn met appel-wijncompote | 1 | Lunchgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- tarwebloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in rum, suiker, poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (5)
Kaiserschmarrn heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 5 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 466 kcal | 23% | 1864 kcal |
Vetten | 19 g. | 27% | 76 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 37 g. | 14% | 148 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 15 g. | 16% | 60 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |