Kaisersmarren

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Garde
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Wel de een half uur in de .
  2. Splits de .
  3. Klop de eidooiers dik en schuimig met de , en het snufje .
  4. Het mengsel moet traag van de garde af lopen.
  5. Voeg hierna om en om een beetje en een scheutje toe.
  6. Klop goed door tot een glad beslag is ontstaan.
  7. Roer de met erdoor heen.
  8. Niet voor de kinderen Sla de eiwitten stijf en spatel het schuim voorzichtig door het beslag.
  9. Verhit 1 eetlepel boter in een koekepan en voeg een kwart van het beslag toe.
  10. Bak de koek op een laag vuur tot de onderkant goudbruin is.
  11. Til de koek op, doe nog een beetje boter in de pan en bak de andere kant goudbruin.
  12. Leg de koek daarna apart en bak er nog drie met de rest van het beslag.
  13. Breek de dikke pannekoeken met een vork in onregelmatige stukken en bak die, onder voortdurend omscheppen, nog 5 min.
  14. Verdeel de kaisersmarren over 4 borden en bestrooi ze rijkelijk met .
  15. Dit Oosterijks gerecht is ook lekker met jam of vers (rood) fruit.
  16. Voor de kinderen kun je de en de eruit laten.
  17. Bekend en zeer de moeite waard om te proberen is de Oostenrijkse kaisersmarren.
  18. dus zowel in reepjes, als in stukken, als kleine pannekoekjes, overheerlijke met jam.
  19. je kunt ze ook met stroop, jam, kaas, chocoladepasta, hagelslag en vruchten eten.
  20. Het wordt vooral gegeten in de bergen in Italie, Oostenrijk, maar ook in de Scandinavische landen
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • vanillesuiker, suiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, poedersuiker, rum
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Kaisersmarren heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Super Leker en goed voor 4 personen zo fijn ik vind het gewoon super!
Ruben 25 februari 2016
Super Leker en goed voor 4 persoonen zo fijn ik vind het gewoon super!
Ruben 25 februari 2016

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
771 kcal
38%3084 kcal
Vetten
36 g.
51%144 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
77 g.
29%308 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
8 g.
9%32 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kaisersmarren