Vlees, laurier, kruidnagels(4) en fond toevoegen en aan de kook brengen.
Stroop(2 eetlepels) erdoor roeren.
Vlees op laag vuur afgedekt in ca. 2 uur gaar stoven.
Intussen oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 3.
Aardappels(500 gram) schillen, wassen en in weinig water met zout(1 stuk) in ca. 20 minuten gaar koken.
Appels schillen, klokhuizen verwijderen en appels in blokjes van ca. 1 x 1 cm snijden.
In pan helft van appel met suiker(1 eetlepel) en witte wijn(1 deciliter)(1 deciliter) aan de kook brengen en in ca. 15 minuten tot moes koken, regelmatig omscheppen en appels pletten.
Rest van appel toevoegen en in ca. 5 minuten gaar koken.
Bakplaat bekleden met bakpapier en spek erop leggen.
In midden van oven spek in ca. 15 minuten knapperig bakken.
Intussen cantharellen(1 bakje) schoonvegen met keukenpapier.
Onderste stukje van steeltjes snijden en grote paddestoelen in lengte halveren.
Peterselie(1 takje) fijnknippen.
In pan 15 g boter verhitten en rest van knoflook ca. 30 seconden fruiten.
Cantharellen(1 bakje) toevoegen en al omscheppend in ca. 5 minuten gaar bakken.
Peterselie(1 takje) erdoor scheppen en kort meebakken.
Aardappels(500 gram) pureren, 15 boter en even zoveel melk(1 deciliter) erdoor roeren, zodat mooie gladde puree ontstaat.
Appelmoes grof door puree scheppen.
Vlees uit pan nemen en in plakjes snijden.
Boven kom vleesjus door zeef schenken.
Rest van boter erdoor kloppen.
Op smaak brengen met zout(1 stuk) en peper(1 stuk).
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
wijn en wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en stroop
Suiker
suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en wijn
Koemelk
roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
roomboter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn, stroop, suiker, wijn
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout en ontbijtspek past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.