Kalfsblanquette met room curry en cognac

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Pel de en snij snij ze fijn op een snijplank, hou één derde van deze apart, twee derde doe je in een pot met 50 gram boter en laat deze mooie licht bruin fruiten.
  2. Doe 25 gram boter in een pan laat mooi bruinen en voeg het vlees toe als het schuim op de boter verdwenen is, het vlees mooi laten bruinen aan alle zijden en daarna het vuur op laag zetten, curry, en op het vlees doen en is lekker omroeren.
  3. Dan het mengsel bij de gefruite ui voegen, en je pan deglaceren met wat warm , nog is laten opkoken en het bruine aanbaksel losroeren en dit alles in de pot doen, de en de laurier toevoegen en op een zeer klein vuurtje zachtjes laten pruttelen voor 1 uurtje.
  4. Ondertussen gaan we met het het en het een mengsel maken dat we ook nog is kruiden met curry en , we maken nu kleine gehaktballetjes van dit mengsel.
  5. De overschot van de ui en de overschot van de boter doen we in een pot en laten dit ook zachtjes glazig worden, de gekuiste voegen we toe samen met wat en en dekken de pot af en laten het staan voor 25 minuten op een zacht vuurtje.
  6. Als het vlees een uurtje op het vuur heeft gestaan, voegen we de gehaktballetjes toe alsook de met hun braadvocht.
  7. We laten dit nog 15 minuten pruttelen, waarna we de toevoegen en ook de .
  8. Als het mengsel terug kookt kan je het eventueel nog wat binden met wat maïzena opgelost in wat
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • paneermeel en bakboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1729 kcal
86%10374 kcal
Vetten
26 g.
37%156 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
47 g.
18%282 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kalfsblanquette met room curry en cognac