Kalfsentrecote met een kruidenkorst, waterkers en doperwten
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Entrecote recepten
- Bereiden
- Kookboek van jacob
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Bestrooi het vlees aan beide kanten met en .
- Droog de in een broodrooster.
- Maal het brood met , , en 2 eetlepels in een keukenmaschine fijn.
- Breng water met wat aan de kook en kook de doperwten hierin 2 minuten.
- Giet ze af en laat ze uitlekken.
- Verwarm de rest van de en de entrecotes op een hoge stand aan beide kanten 2 minuten.
- Leg ze in een ovenschaal en verdeel het mengsel erover.
- Zet ze een paar minuten onder de grill tot ze mooi bruin zijn.
- Verwarm ondertussen de erwten in het bakvet van het vlees en schep de qwaterkers er door.
- Verdeel de groenten over 4 borden, leg er een entrecote op en giet er wat van de jus uit de ovenschaal over.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Rosbief met kruidenkorst450m
-
Recept
Lamsbout met kruidenkorst450m
-
Recept
Gehaktballetjestajine met aardappelen en doperwten440m
-
Recept
Pasteitje van rundergehakt met worteltjes en doperwten455m
-
Recept
Lamsrugfilet met een gegrild lamskoteletje en een saus van salie en mergelchampignons41u
-
Recept
Damsteentjes van lamsbout met een frisée salade en yoghurtsaus41u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kruiden en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ansjovis is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 153 kcal | 7% | 612 kcal |
Vetten | 2 g. | 3% | 8 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 23 g. | 9% | 92 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |