Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Bereiding vlees:
  2. Doe wat in een schotel, plaats er het gebraad in de schotel met peper en zout.
  3. Oven opwarmen tot 200°C.
  4. Plaats het gebraad in de oven gedurende 45 minuten.
  5. Saus:
  6. Neem ongeveer de helft van de gerookte gesneden kalfstong en snijd deze in kleine reepjes van ongeveer 5 cm.
  7. Stoof de paddestoelen in wat .
  8. Voeg er een halve geperste bij.
  9. Als het vocht bijna volledig is weg gekookt voeg er de er aan toe.
  10. Als eenmaal de gaar zijn met de paddestoelen, voeg je er de aan toe.
  11. Eventjes laten sudderen en dan voeg je er de 2 deciliter bij en laat deze even al roerend opkomen.
  12. Op het laatste voeg men er de in reepjes gesneden gerookte kalfstong aan toe.
  13. Opdiening:
  14. Neem het gebraad uit de oven en snijd deze in schijven.
  15. Schik deze op een schotel.
  16. De resterende gerookte kalfstong schik je tussen elke schijf kalfsvlees.
  17. Bestrooi rijkelijk de hierboven afgewerkte saus over het vlees en serveer deze met kroketten.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • room en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
66 kcal
3%528 kcal
Vetten
4 g.
6%32 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%48 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kalfsgebraad op zijn Scharlaekse wijze