Maak de ’s schoon en snij deze in reepjes.
Maak de sjalotjes(2) schoon en snipper deze heel fijn.
Snij de kalfsmedaillon in 12 gelijke stukjes.
Verwarm de oven voor op 80°C.
Zet de borden in de oven.
Bestrooi de kalfsmedaillons met peper(0.5 theelepels) en zout(0.25 theelepels) en bak ze in de hete boter(2 eetlepels) rosé in ± 6 minuten.
Fruit de sjalotjes(2) en paprikareepjes in de hete sesamolie(1 eetlepel)3 minuten.
Voeg de sesamzaadjes(1 eetlepel) toe en bak het geheel nog 1 minuut op een hoge warmtebron.
Neem het vlees uit de pan en leg de stukken op warme borden.
Blus het vet in de pan af met de bouillon(4 eetlepels) en schenk hier vervolgens de sherry(2 eetlepels) en sojasaus bij.
Strooi de suiker(1 theelepel) in de pan en laat de saus een halve minuut doorkoken.
Schep de saus en de paprikareepjes over het vlees en dien de borden direct op.
Lekker met gekookte rijst en een salade.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
Gluten
bouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in zoute sojasaus
Suiker
suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
sesamolie is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
Koemelk
boter en bouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
Lactose
boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
bouillon en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.