Kalfslapjes met spinazie
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- 2 reviews
Keukenspullen
- Pan
- Zeef
- Rasp
Bereidingswijze
- Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Maak de schoon en rasp deze fijn.
Maak de schoon en snipper deze fijn.
Was de zorgvuldig.
Kook ze met aanhangend water en gedurende 5 minuten.
Laat de goed uitlekken.
Verhit wat in een pan.
Bak de knoflook even in de .
Voeg de toe.
Laat even bakken.
Schep het geheel regelmatig goed door.
Als de geslonken is, voeg dan de toe.
Laat het geheel nog even op het vuur door verwarmen.
Smelt 40 gram in een pan, voeg en erbij en laat het 10 minuten zachtjes bakken.
Voeg de toe, roer dit er door en laat ze kleur krijgen.
Voeg al roerend de toe. - Voeg de toe en het bouquet garni.
Voeg er de helft van de bij en laat 20 minuten zachtjes sudderen.
Strooi en over de kalfslapjes.
Smelt de rest van de in een pan en bak hierin de kalfslapjes zachtjes aan in ongeveer 7 minuten per kant.
Haal ze uit de pan en houd ze warm op een voorverwarmde dienschaal.
Blus de braadboter af met de en de rest van de en schraap alle aanbaksels goed los. - Voeg het vocht bij de saus.
Doe het sausje door een zeef en verwarm ze nog even.
Breng ze op smaak met en en schenk ze over de kalfslapjes.
Verwijder het bouquet garni.
Leg de rondom de kalfslapjes en serveer de saus er los bij.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon en olie
- spinazie, wijn, bouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en bouillon
- boter en bouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon en olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bouillon en zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (2)
Kalfslapjes met spinazie heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1106 kcal | 55% | 4424 kcal |
Vetten | 28 g. | 40% | 112 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 16 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |