Kalfslende op zijn Italiaans met Marsalasaus en tagliatelle

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Deegroller
  • Mengkom
  • Braadslee
  • Oven
  • Grote schaal

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen op 180º C
    Kook de (hard).
    Was de goed schoon en verwijder de grove stelen.
    Blancheer de kort in water dat tegen de kook aan is.
    Giet de af en knijp goed uit.
    Snijd de lende overdwars in, maar snijd de lende niet volledig doormidden.
    Klap het vlees open en sla het wat plat tussen slagersvelletjes.
    Kruid het vlees met en .
    Leg de goed uitgeknepen op het vlees en laat de onder en bovenrand vrij.
    Hak de in grove stukken en verdeel dit over de .
    Beleg dit geheel met plakken .
    Rol het geheel op tot een rollade en bind in vorm met bindtouw.
    Braad het vlees rondom bruin en plaats het vlees met het braadvocht in een braadslee.
    Plaats het vlees in de oven totdat het vlees een kerntemperatuur heeft bereikt van 57 graden celsius.
    Laat voor het uitserveren 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
    Snipper de en snijd de knoflook fijn.
    Maak de bouillon.
    Zet de en knoflook aan in wat olie en blus af met de marsalawijn.
    Voeg de kalfsbouillon toe en laat tot ca. 1/3 inkoken.
    Monteer de saus eventueel met wat koude .
    Doe de , , en in een mengkom van de Kitchen Aid• fijnhakken en bij de voegen.
    Draai op lage stand alles door elkaar totdat er een deeg ontstaat.
  2. Haal het deeg uit de mengkom.
  3. Op de werkbank (of grote schaal) met een beetje nog even goed kneden.
  4. Het deeg moet zacht en soepel zijn, maar tegelijkertijd droog.
  5. Als het plakt, kan je nog wat extra toevoegen
    Laat in de koelkast afgedekt rusten tot gebruik.
    Bevestig de pastamachine een de rand van het werkblad.
    Verdeel het deeg in handzame porties en bedek deze met een theedoek om uitdrogen te voorkomen.
    Rol één portie iets platter met een deegroller.
  6. Bestuif dit vervolgens met een beetje .
  7. Zet de roller op stand 7 en haal het deeg er door.
    Zet de roller vervolgens op stand 4 en haal het deeg er nog een keer door.
    Haal het deeg vervolgens door de tagliatelle wals en hang de stroken over een met aluminiumfolie beklede bezemstok.
    Kook de tagliatelle in ca. 4 minuten gaar in kokend water.
    Trancheer de rollade(s) in plakken.
    Draai met een vork een hoopje tagliatelle en leg dit op een warm bord.
    Leg er een schijf (of 2 kleinere schijven) rollade tegenaan.
    Nappeer de saus eromheen.
  8. Afgarneren met een blaadje .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • spinazie kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren en eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
280 kcal
14%3360 kcal
Vetten
11 g.
16%132 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
32 g.
12%384 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kalfslende op zijn Italiaans met Marsalasaus en tagliatelle