Oven voorverwarmen op 180º C
Kook de (hard).
Was de spinazie(500 gram) goed schoon en verwijder de grove stelen.
Blancheer de spinazie(500 gram) kort in water dat tegen de kook aan is.
Giet de spinazie(500 gram) af en knijp goed uit.
Snijd de lende overdwars in, maar snijd de lende niet volledig doormidden.
Klap het vlees open en sla het wat plat tussen slagersvelletjes.
Kruid het vlees met peper(1 stuk) en zout(1 stuk)(1 stuk).
Leg de goed uitgeknepen spinazie(500 gram) op het vlees en laat de onder en bovenrand vrij.
Hak de eieren(5)(4) in grove stukken en verdeel dit over de spinazie(500 gram).
Beleg dit geheel met plakken parmaham(200 gram).
Rol het geheel op tot een rollade en bind in vorm met bindtouw.
Braad het vlees rondom bruin en plaats het vlees met het braadvocht in een braadslee.
Plaats het vlees in de oven totdat het vlees een kerntemperatuur heeft bereikt van 57 graden celsius.
Laat voor het uitserveren 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Snipper de sjalotjes(2) en snijd de knoflook fijn.
Maak de bouillon.
Zet de sjalotjes(2) en knoflook aan in wat olie en blus af met de marsalawijn.
Voeg de kalfsbouillon toe en laat tot ca. 1/3 inkoken.
Monteer de saus eventueel met wat koude boter(1 stuk)(1 stuk).
Doe de bloem(500 gram), olijfolie(0.5 deciliter)(1 stuk), eieren(5)(4) en zout(1 stuk)(1 stuk) in een mengkom van de Kitchen Aid• Salie(0.25) fijnhakken en bij de bloem(500 gram) voegen.
Draai op lage stand alles door elkaar totdat er een deeg ontstaat.
Haal het deeg uit de mengkom.
Op de werkbank (of grote schaal) met een beetje bloem(500 gram) nog even goed kneden.
Het deeg moet zacht en soepel zijn, maar tegelijkertijd droog.
Als het plakt, kan je nog wat extra bloem(500 gram) toevoegen
Laat in de koelkast afgedekt rusten tot gebruik.
Bevestig de pastamachine een de rand van het werkblad.
Verdeel het deeg in handzame porties en bedek deze met een theedoek om uitdrogen te voorkomen.
Rol één portie iets platter met een deegroller.
Bestuif dit vervolgens met een beetje bloem(500 gram).
Zet de roller op stand 7 en haal het deeg er door.
Zet de roller vervolgens op stand 4 en haal het deeg er nog een keer door.
Haal het deeg vervolgens door de tagliatelle wals en hang de stroken over een met aluminiumfolie beklede bezemstok.
Kook de tagliatelle in ca. 4 minuten gaar in kokend water.
Trancheer de rollade(s) in plakken.
Draai met een vork een hoopje tagliatelle en leg dit op een warm bord.
Leg er een schijf (of 2 kleinere schijven) rollade tegenaan.
Nappeer de saus eromheen.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
spinazie kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eieren en eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.