Kalfsmedaillons met vijgen
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van fransdegroot
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Ris de blaadjes van 1 takje en bewaar de rest voor de garnering.
- Meng de met de .
- Verwarm de ovengrill voor.
- Leg de plakjes in kleine cirkels (zonder gat in het midden) op een met bakpapier bekleed bakblik.
- Grill ze 2 minuten tot ze net kleuren.
- Neem het spek uit de oven en draai het om.
- Beleg het met een lepel van de .
- Verdeel over elk spekrondje een waaier van vijgenplakjes.
- Verhit de boter in een koekenpan.
- Dep de kalfsmedaillons droog.
- Bak ze op halfhoog vuur in 5 minuten aan beide kanten bruin en van binnen rosé.
- Schuif het spek met de weer kort onder de grill tot de beginnen te kleuren.
- Verdeel de kalfsmedaillons over 4 borden, bestrooi met peper en weinig zout en leg de spekrondjes erop.
- Garneer met de takjes .
- Lekker met gemengde groene groenten zoals sperziebonen, doperwten, peultjes en krieltjes.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in geitenkaas en boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine
- Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
- ontbijtspek past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 47 kcal | 2% | 188 kcal |
Vetten | 6 g. | 8% | 24 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |