Kalfsoesters met kappertjesmayonaise

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Wok
  • Staafmixer
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Boen de schoon en kook ze in weinig water 20 minuten en giet ze af.
  2. Boen de schoon en rasp 1 eetlepel schil eraf.
  3. Pers de uit.
  4. Pluk de en hak ze fijn.
  5. Bewaar een toefje voor garnering.
  6. Schep de met de olie in een kom en voeg de , en 1 eetlepel citroensap toe.
  7. Voeg de toe en meng het goed door elkaar.
  8. Haka het mengsel met de staafmixer tot een gladde saus.
  9. Zet de afgedekt tot gebruik in de ijskast.
  10. Halveer de kalfsoesters en bestrijk ze met de extra vierge.
  11. Bestrooi ze met citroenrasp en .
  12. Pel de knoflookteentjes en halveer ze.
  13. Snijd de aardappeltjes in partjes.
  14. Verhit de in een wok en bak de aardappelpartjes met de halve knoflookteentjes bruin en gaar.
  15. Verhit de grillpan op hoog vuur voor.
  16. Rooster de kalfsoesters aan één kant zonder te verschuiven 2 minuten.
  17. Keer de kalfsoesters en rooster de andere kant bruin.
  18. Zet het vuur na 1 minuut laag en bak ze in 4 minuten rosé.
  19. Schep in het midden van 4 borden een flinke schep kappertjesmayonaise en leg er 3 kalfsoesters op.
  20. Schep de aardappelpartjes ernaast en strooi de erover.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in mayonaise
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in mayonaise
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in mayonaise
  • tonijn is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
70 kcal
3%280 kcal
Vetten
1 g.
2%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
1%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kalfsoesters met kappertjesmayonaise