Kalfsragout

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. Kalfsbeen in lauw water met uitwateren en dit nogmaals herhalen.
  2. Kalfsbeen en aan de kook brengen in 1 liter water.
  3. Regelmatig afschuimen.
  4. Na 3 uur trekken het kalfsvlees en de kleingesneden groenten toevoegen.
  5. Dit nog 2,5 uur laten gaar trekken.
  6. De laatste 15 minuten de gehaktballetjes mee laten garen.
  7. Bouillon zeven en laten afkoelen om de gestolde vetlaag te verwijderen.
  8. opnieuw verwarmen en een roux maken door 50 gram te smelten, 50 gram daarin te mengen en door 3/4 liter bouillon te roeren en laten garen.
  9. Indien de saus te dik is een beetje bouillon toevoegen en aan de kook brengen.
  10. Neem een kom.
  11. Hierin en vermengen en 5 eetlepels warme saus hieraan toevoegen.
  12. Doorroeren en dan pas aan de warme saus toevoegen.
  13. Op smaak brengen met , citroen, en .
  14. Gare kalfsvlees en gehaktballetjes toevoegen.
25
25
25

Variaties op Kalfsragout

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kalfsragout
VariatieAantalGang
Romige kalfsragout met peterselierijst2Vlees
Ovenschotel met kalfsragout1Ovenschotels
Champignons-kalfsragout1Lunchgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bleekselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • boter en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
245 kcal
12%980 kcal
Vetten
20 g.
29%80 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
12 g.
4%48 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kalfsragout