Kalfsribstuk met amandel peterseliesalsa
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Bakplaat
- Braadpan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Maak de schoon en pers deze fijn.
Pluk de peterseliebladjes van de stelen en hak deze fijn.
Hak de fijn.
Pers de helft van een citroen uit.
Bind het vlees gelijkmatig en strak op.
Bestrooi het vlees rondom met en .
Het beetje vochtverlies dat het vlees daardoor heeft, weegt niet op tegen de extra smaak die het vlees erdoor krijgt.
Leg het vlees afgedekt in de koelkast.
Haal het vlees 4 uur voor de bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Strooi de uit op een bakplaat en rooster ze in de oven in 5-6 minuten lichtbruin en krokant.
Laat ze op een bord afkoelen.
Verhit in een grote braadpan 2 eetlepels olie.
Braad het vlees op matig hoog vuur rondom aan.
Zet de braadpan in het midden van de oven (leg, als deze niet ovenbestendig is, het stuk vlees op een rooster in een ovenschaal).
Braad het ribstuk nog 90 minuten en draai het vlees halverwege een keer om.
Maak intussen de salsa.
Hak de fijn en meng ze in een kom met de , peterselie, , ansjovis en resterende olie.
Breng op smaak met , en citroensap en laat de smaken even intrekken.
Controleer na het braden de kerntemperatuur, deze moet voor kalfsvlees 65-70°C zijn.
Het vlees is dan van binnen nog net mooi rosé.
Prik de vleesthermometer in het dikste stuk van het vlees voor een juiste meting.
Neem het vlees uit de oven en dek losjes af met aluminiumfolie (de warmte moet er nog uit kunnen) en laat het vlees zo 15 minuten rusten.
Snijd het vlees aan tafel op een schone snijplank met een gootje om het vrijkomend op te vangen.
Ga met een groot mes tussen vlees en bot langs zodat de rib loskomt van het vlees,
Snijd het vlees in plakken en snijd de botjes zoals bij spareribs los. - Verdeel het vlees over warme borden en geef de salsa erbij.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 92 kcal | 4% | 736 kcal |
Vetten | 8 g. | 12% | 64 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |