Kalfsrolletjes met pesto en courgette
- Herkomst Italie
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
- Pan
Bereidingswijze
- Sla de kalfslapjes plat tussen plastic folie.
- Schaaf in de lengte dunne plakken van de met behulp van een kaasschaaf.
- Meng de met de en bestrijk de lapjes ermee.
- Leg op ieder lapje 2 courgetteplakken, rol het geheel op en steek de rolletjes vast met een cocktailprikker.
- Verhit de in de wok, laat goed uitbruisen en voeg de toe.
- Als de goed heet is, bak dan de rolletjes rondom goed bruin en bestrooi met .
- Roerbak ze gaar in ca. 10 minuten, neem ze uit de pan en houd ze warm.
- Snipper de en pers de uit.
- Verwijder een eventueel aan bakvet uit de wok.
- Fruit sjalot en in het achtergebleven bakvet, voeg de en het bouquet garni toe en lat de saus ca. 5 minuten pruttelen.
- Verwijder het bouquet garni en roer de crème fraîche en de basilicum door de saus, breng op smaak met .
- Leg de kalfsrolletjes even in de saus zodat ze weer door en door warm worden.
- Schep saus en rolletjes in een warme schaal en strooi er geraspte over.
- Lekker met pasta en peultjes.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pesto, boter, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Sporen van noten kunnen voorkomen in pesto
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en peper
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 211 kcal | 10% | 844 kcal |
Vetten | 17 g. | 24% | 68 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |