Kalfsschnitzel met gefrituurde aardappels en tomaten
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Deegroller
- Braadpan
- Koekenpan
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Leg de schnitzels naast elkaar op plastic folie.
- Sla ze plat met een deegroller.
- Verhit 1 eetlepel in een koekenpan.
- Wacht tot deze mooi bruin is en bak het vlees om en om bruin:
- ca 2-3 minuten.
- Klop de los en voeg 1/3 van het toe.
- Wentel het vlees door de , dan door het ei en tenslotte door het .
- Druk de schnitzels stevig aan en laat een paar minuten rusten.
- Schil de en snijd ze in kleine stukjes.
- Verhit de om te frituren in een diepe braadpan tot 170 graden C.
- en frituur de in porties in 8-10 minuten gaar.
- Laat uitlekken op keukenpapier en houd warm.
- Snijd ondertussen de en de in partjes.
- Verhit 3 eetlepels in een koekenpan.
- Wacht tot deze bruin is en bak de schnitzels in 2-3 minuten aan beide kanten bruin en knapperig.
- Schep de en de op de borden.
- Leg het vlees met de ernaast en bestrooi met wat peper
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gebakken kalfslever met witlof, gefrituurde uienringen en gebakken aardappels450m
-
Recept
Kalfsschnitzel met parmaham en salieblaadjes430m
-
Recept
Gepaneerde kalfsschnitzel430m
-
Recept
Kalfsschnitzel425m
-
Recept
Kalfsschnitzel met groene tapenade440m
-
Recept
Kalfsschnitzel in tomatensaus420m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- vloeibare boter en paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in vloeibare boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in vloeibare boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 408 kcal | 20% | 1632 kcal |
Vetten | 4 g. | 5% | 16 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 73 g. | 28% | 292 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |