Kalfsvlees met tomaten/gembersaus
- Herkomst Italie
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van antonfrankrijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
- Snijd de kalfslappen in reepjes.
- Verwijder het vet en snijd dat in kleine kaantjes.
- Leg het vet in een koekenpan en bak dat zachtjes uit. (Voeg zonodig een eetlepel olijfolie toe.) Snijd de in parten en verwijder het zaad.
- Snijd de vervolgens in blokjes.
- Snijd de gedroogde in stukjes.
- Snipper de .
- Zijn de kaantjes uitgebakken en licht bruin, schuif ze dan terzijde in de pan en bak in het hete vet de reepjes kalfsvlees snel licht bruin.
- Verwijder het vlees en bewaar dit in wat aluminiumfolie.
- Blus het vet af met de gesneden verse tomaat.
- Begint de tomaat uit elkaar te vallen, voeg dan de toe en de gedroogde tomaat met wat olie van de gedroogde .
- Even zachtjes doorstoven met de kaantjes en dan het kopje toevoegen.
- Op smaak brengen met twee eetlepels gembernat, een eetlepel en versgemalen .
- Voeg het kalfsvlees weer toe en stoof alles tezamen nog een minuut of acht á tien door.
- Snijd ondertussen de klein en voeg deze twee minuten voor het opdienen toe.
- Goed te eten met aardappelpuree en witlof.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillon
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in balsamico-azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in balsamico-azijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 124 kcal | 6% | 248 kcal |
Vetten | 36 g. | 52% | 72 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 15 g. | 5% | 30 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |