Kalfszwezerik

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Leg de zwezeriken in een brede schaal en plaats deze ca. 5 uur onder een dun straaltje koud stromend water, totdat al het bloed uit de zwezeriken is verwijderd.
  2. Zet de zwezeriken op in een pan met zoveel water, dat ze volledig onderstaan.
  3. Voeg een beetje en een scheutje toe en breng langzaam tegen het kookpunt aan.
  4. Neem dan de zwezeriken uit de pan en koel ze weer af onder stromend water.
  5. Verwijder met een scherp fileermesje alle ongerechtigheden zoals vlies, vet, pezen en vaten.
  6. Leg de zwezerik gedurende 2 uur tussen 2 plankjes en plaats er een gewicht op van ca. 4 kilo.
  7. Snijd de zwezerik in plakken van ca. 1,5 cm dikte.
  8. Wrijf ze in met wat en en wentel ze door de .
  9. Verhit de in een braadpan en bak de zwezerik krokant bruin.
  10. Neem ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  11. Deglaceer de braadpan met de .
  12. Voeg de en de toe en laat tot de helft indampen.
  13. Monteer de saus met klontjes koude en breng op smaak met wat en .
  14. Schik de plakken zwezerik op voorverwarmde borden en lepel er de saus overheen.
  15. Serveer met pommes duchesse en doperwtjes extra fijn en geef er een glas gekoelde Gewürztraminer bij.
  16. De zwezerik kan ook als voorgerecht geserveerd worden op een bedje van lauwwarme salade.
25
25
25

Variaties op Kalfszwezerik

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kalfszwezerik
VariatieAantalGang
Kalfszwezerik2Vlees
Gebakken kalfszwezerik met stoemp van prei en Breydelham, gebakken shi-takés en gefriteerde prei1Herfst
Kalfszwezerik met amandel & pijnboompit1Vlees

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
144 kcal
7%576 kcal
Vetten
19 g.
28%76 g.
Waarvan verzadigd
5 g.
28%20 g.
Waarvan onverzadigd
3 g.
10%12 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
1 g.
20%4 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
4 mg.
0%16 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kalfszwezerik