Kalfszwezerik met amandel & pijnboompit
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van louca
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
- Oven
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- De avond ervoor:
- Leg de zwezeriken in een brede schaal en plaats deze ca. 3 uur onder een dun straaltje koud stromend water, totdat al het bloed uit de zwezeriken is verwijderd.
- Breng een pannetje water met wat aan de kook en blancheer hierin de zwezeriken gedurende 2 minuten.
- Laat ze uitdruipen.
- Pocheer ze 10 minuten in de hete bouillon.
- Neem ze uit de bouillon en laat ze uitdruipen.
- Zet ze in de ijskast tot de volgende dag.
- De bouillon heb je niet meer nodig.
- Eventueel kun je er een soepje van maken voor een andere gelegenheid.
- Neem een koekenpan en grill hierin de en .
- Voeg geen olie of boter toe maar gebruik een droge koekenpan.
- Schud regelmatig om.
- Zet apart.
- Snijd de zwezeriken in stukken ter grootte van een walnoot.
- Verhit de olie in een pan en bak hierin de stukken zwezerik gedurende enkele minuten, totdat ze rondom goudkleurig zijn.
- Schep ze uit de pan en dep ze droog met keukenpapier.
- Houd ze warm in de oven op 90°C.
- Deglaceer de pan met de .
- Voeg de toe en de en reduceer gedurende 2 minuten.
- Voeg de zwezerik weer toe.
- Breng op smaak met wat en en roer alles nog eens goed door.
- Bestooi bij het opdienen met de en .
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokje
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokje
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokje
- koksroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 0 kcal | 0% | 0 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |