Kalio hati (gestoofde runderhart met kruiden)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Vijzel
- Pan
- Rasp
Bereidingswijze
- Snij het hart in grote blokjes.
Verwijder het harde gedeelte van de en kneus de sereh met de achterzijde van een mes.
Maak de schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Als je het gerecht minder scherp van smaak verwijder dan de zaden en zaadlijsten uit de .
Maak de schoon en snipper deze fijn
Maak de schoon en pers deze fijn.
Schil de en en rasp deze fijn.
Wrijf de , , , , , en fijn in de vijzel tot een kruidenpasta.
Doe de in een pan en meng er de fijngewreven kruidenpasta door.
Breng deze saus zachtjes aan de kook.
Roer constante de saus goed om tot een gladde massa.
Doe er de bij.
Laat het geheel zachtjes sudderen tot de saus gebonden is.
Voeg dan het hart toe e.n laat het geheel ca. - een uur zachtjes stoven zonder deksel op de pan
Als het gerecht te droog wordt een beetje water toevoegen.
Serveer het gerecht warm zodra het hart gaar is.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Kalio Hati Dua (lever in saus)445m
-
Recept
Sambal Goreng Hati Sapi (gestoofde runderlever met ingekookte kokosmelk)445m
-
Recept
Sapi daging boemboe menado pedis (zeer pittige gestoofde rundvlees)43u
-
Recept
Daging dan kentang (gestoofde runderlappen met gebakken aardappelen)43u
-
Recept
Saté Babi Hati (saté van varkenshaas en lever)445m
-
Recept
Babi hati pedis (hete varkenslever)450m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 16 kcal | 0% | 64 kcal |
Vetten | 0 g. | 1% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 4 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |