Kalkoen met luchtig preisausje

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Snijd de preistok (enkel gebruiken) in drie stukken en snijd ze verder in julienne.
  2. Kuis de en snijd ze in brunoise (kleine blokjes).
  3. Wrijf de schoon met keukenpapier en snijd deze in twee.
  4. Kuis de en snijd deze fijn.
  5. Bak de kalkoenlapjes af en laat ze aan de kant.
  6. Stoom de wortelblokjes.
  7. Stoof de afzonderlijk en besprekel met enkele druppels .
  8. Stoof de samen met de prei en de , blus met een scheut porto en de .
  9. Verbrokkel het bouillonblokje aan de saus.
  10. Voeg dan de gestoofde er aan toe.
  11. Haal ze uit de pan en gebruik slechts een weinig vocht om de saus wat aan te lengen.
  12. Proef van het vocht en kruid met en naar smaak.
  13. Proef nogmaals van het vocht.
  14. Indien men denkt te weinig saus heeft kan je er nog altijd wat aan toevoegen, maar dan ook proeven of er geen of bij moet.
  15. Het gebakken kalkoenvlees gaat dan bij de groentensaus.
  16. Laat deze de smaken opnemen en nog een beetje garen op een laag vuur.
  17. De saus mag je niet laten indikken.
  18. Voor het opdienen haal je het vlees eruit, serveer dit op een schotel en overgiet met de groentensaus.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • groentebouillonblokje kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
67 kcal
3%268 kcal
Vetten
1 g.
2%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kalkoen met luchtig preisausje