Kalkoenbout in Madeirasaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de stukken kalkoenbout met de kalkoenkruiden, of eventueel met peper en zout.
  2. Smelt de in de vleespan en leg de stukken kalkoen in de pan zodra het schuim begint weg te trekken.
  3. Bak de kalkoenstukken in korte tijd aan weerszijden mooi bruin van kleur en laat ze dan rustig een uurtje garen op een klein pitje.
  4. Haal het vlees van het bot en snijd het in stukken.
  5. Doe de uisnippers plus de in de pan en roer deze door het bakvet.
  6. Laat deze roux op een matig vuur goudgeel kleuren.
  7. Los intussen het bouillontablet op in 5 deciliter water.
  8. Schenk de bouillon al roerend bij de roux.
  9. Blijf roeren tot een glad gebonden saus ontstaat.
  10. Voeg aan de saus de , scheutje rode en de room toe plus de even aangebakken champignons.
  11. Roer goed en breng de saus op smaak met peper, zout en .
  12. Leg het kalkoenvlees terug in de saus en laat alles nog 20 minuten stoven en gaar worden.
  13. Overdoen in serveerschaal en eventueel garneren met fijn gesneden peterselie.
  14. Lekker met gekookte aardappelen of rijst.
  15. Tip van de kok:
  16. Voeg een eetlepel tomatenketchup toe aan de saus en maak deze extra smakelijk door er wat verse champignons aan toe te voegen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
  • wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
193 kcal
9%772 kcal
Vetten
14 g.
20%56 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
13 g.
5%52 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kalkoenbout in Madeirasaus