Kalkoenrollade met portsaus en appelchutney
- Herkomst Nederland
- Categorie Kerst
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Braadpan
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Verhit voor de chutney de olie in een pan met dikke bodem en fruit de op laag vuur 3-4 minuten.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat op matig vuur 20-25 minuten zachtjes koken tot de appel bijna tot moes is gekookt maar nog wel enige structuur heeft, roer regelmatig.
- Proef of de chutney zoet genoeg is en voeg eventueel nog wat extra toe.
- Schep de chutney in een pot met deksel en laat afkoelen.
Zet in de koelkast. - Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Bestrooi de rollade met zout en peper.
- Verhit de in een ovenvaste braadpan en braad de rollade rondom bruin aan.
- Schuif de braadpan in de oven en braad het vlees in ca. 80 minuten gaar, keer de rollade af en toe
Neem de rollade uit de pan en laat onder aluminiumfolie 15-20 minuten rusten. - Zet de pan op het vuur en schenk de erbij.
- Schenk het mengsel in een klein pannetje en voeg de toe.
Laat de saus op matig vuur enkele minuten een beetje inkoken.
Schenk de saus in een kannetje of schaaltje en serveer samen met de appelchutney bij de rollade.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 101 kcal | 5% | 404 kcal |
Vetten | 10 g. | 15% | 40 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 1% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |