Kalkoensalade met vleestomaten, rode ui en mosterd

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Pel de rode en hak ze fijn.
  2. Meng de azijn met de mosterd en voeg al roerend 9 eetlepels toe.
  3. Breng de marinade op smaak met basilicum.
  4. Maak de kalkoen schoon en leg hem in een schaal.
  5. Schenk 1/3 van de marinade erover.
  6. Laat de kalkoen afgedekt 2 uur in de ijskast marineren.
  7. Keer het vlees regelmatig door de marinade.
  8. Verhit 2 eetlepels in een wok en bak de aan beide kanten 5 minuten.
  9. Neem de kalkoen uit de pan en snijd hem in reepjes.
  10. Verhit 1 eetlepel in de koekenpan en bak de kalkoenreepjes al roerend gaar.
  11. Maak de sla schoon en scheur hem in stukjes.
  12. Snijd de tomaten in partjes.
  13. Meng de kalkoen met tomaten en sla in een kom door elkaar.
  14. Schenk de marinade over de salade en schep het geheel voorzichtig door elkaar.
  15. Verdeel de salade over 4 borden.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • balsamico-azijn kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in franse mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in balsamico-azijn en franse mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
192 kcal
9%768 kcal
Vetten
6 g.
8%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
1%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kalkoensalade met vleestomaten, rode ui en mosterd