Kalkoensaté

Ingrediënten

+ -
print

Voor de satésaus :

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. Meng 1 eetlepel met de ketjap en knoflook in een kom.
  2. Snijd de in blokjes en laat ze 15 minuten in het mengsel marineren.
  3. Dep de kalkoenblokjes droog en rijg ze aan satéprikkers.
  4. Grill de saté 20 minuten in de voorverwarmde grill gaar.
  5. Verhit de voor de satésaus in een steelpan op matig vuur.
  6. Pers de knoflook er boven uit en fruit het 2 minuten.
  7. Voeg de bouillon, en ketjap toe en breng het zachtjes aan de kook.
  8. Laat de saus 5 minuten pruttelen en voeg de toe.
  9. Laat het nog eens 6 minuten zachtjes pruttelen.
  10. Voeg de chilisaus toe en serveer de saté direct met de saus.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Kalkoensaté

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kalkoensaté
VariatieAantalGang
kalkoensaté spiesjes1BBQ
Kalkoensaté met sherry medium dry1Gevogelte

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • kippenbouillon kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pindakaas
  • kippenbouillon en pindakaas kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis en ketjap manis
  • ketjap manis, ketjap manis, zoete chilisaus past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kippenbouillon en pindakaas kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis en ketjap manis
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
202 kcal
10%808 kcal
Vetten
5 g.
7%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kalkoensaté