Week de en 1 uur in lauw water
Maak de schoon en snij deze in dunne plakjes
Maak de schoon en snij deze in dunne ringetjes
Maak de schoon en rasp deze fijn
Maak de schoon en snipper deze heel fijn
Maak de schoon en snij deze in dunne maantjes
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn
Maak de stengel schoon en rasp deze fijn
Maak de schoon en hak deze in kleine blokje
Maak de lever schoon en snij dit in hele fijne stukjes
Laat de in een pan met water ± 1,5 uur zachtjes koken.
Neem de kalkoen(200 gram)(1 kg) uit het water en laat deze uitlekken en afkoelen
Als u dit doet met een ui(1 stuk), een stukje prei, wat overgebleven selderij enz., heeft u een goede basis voor een soep of saus.
Verhit de wok met een beetje olie en bak voor de vulling de lever en de ui(1 stuk) gaar.
Neem de lever en ui(1 stuk) uit de wok en laat dit uitlekken
Meng ze met de overige ingrediënten, (het gehakt, de ham, het ei(1 stuk), de beschuiten(2), de peper(0.5 theelepels) en het zout(0.25 theelepels)) voor de vulling
Meng het geheel tot er een mooie stevige homogene massa ontstaat
Leg de kalkoen(200 gram)(1 kg) op een vuurvaste schotel, vul hem en maak hem met satéprikkers dicht.
Leg de vulling die u over heeft tussen de poten en leg het spek(100 gram) op de borst.
Zet de schotel in de op 170°C voorverwarmde oven en braad de kalkoen(200 gram)(1 kg) in 2-3 uur gaar.
Kern temperatuur moet 70°C zijn
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
bleekselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.