Kaneelbavaroise met perziksaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Keukenmachine
  • Staafmixer
  • Vormpjes
  • Puddingvorm
  • Grote schaal

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden:
  2. Laat de uitlekken.
  3. Vang het sap op.
  4. Week de gelatineblaadjes in een met koud water gevulde kom.
  5. Bereiden:
  6. Klop de met de stijf.
  7. Knijp het water uit de gelatineblaadjes.
  8. Verwarm 2 eetlepels water in een steelpan en los de gelatineblaadjes hier al roerend in op.
  9. Giet de iets afgekoelde bij kleine beetjes tegelijk en steeds goed roerend door de .
  10. Roer de door de vla.
  11. Klop het stijf.
  12. Schep met kleine beetjes tegelijk de stijve door de vla.
  13. Spatel ten slotte het door dit mengsel.
  14. Spoel vier kleine puddingvormpjes met koud water om.
  15. Giet het mengsel in de vormpjes en dek af met folie.
  16. Laat de bavarois 3 uur in de koelkast opstijven.
  17. Pureer de met behulp van een keukenmachine of staafmixer.
  18. Verdun de saus die zo ontstaat, de couilis, eventueel met een beetje perziksap.
  19. De couilis moet een stevige consistentie hebben.
  20. Keer de vormpjes om op een bordje.
  21. Giet de perzikcouilis over de bavarois.
  22. Garneer met de die kruislings op elkaar worden gelegd of bestrooi met een beetje cacaopoeder.
  23. Tip:
  24. Maak in plaats van 4 kleine puddinkjes één grote pudding.
  25. Spoel een puddingvorm met een inhoud van circa ½ liter met koud water en giet het mengsel hierin.
  26. Dek de kom af met huishoudfolie en laat circa 3 uur in de koelkast opstijven.
  27. Stort de bavarois uit de vorm op een grote schaal, giet de perzikcoulis ervoer en garneer met de .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwit kan sporen bevatten van ei en Allergie in eiwit
  • slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
46 kcal
2%184 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%32 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kaneelbavaroise met perziksaus