Kaneelcake

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Springvorm van 24 cm.
  2. invetten en met bestuiven.
  3. zeven en met en mengen.
  4. met in plm. 5 min.
  5. schuimig kloppen.
  6. Bloemmengsel er voorzichtig door scheppen.
  7. De boter in 1 deciliter water koken en laten smelten.
  8. Langzaam door het deeg roeren tot het glad is.
  9. Springvorm met het deeg vullen en de geschaafde erover uitstrooien. * In een voorverwarmde oven van 150-170 gr.
  10. Celcius in 60 min.
  11. bakken. * Cake voorzichtig uit de springvorm halen, niet laten keren en NIET uit lsten dasmpen. * De smakelijke en vrij vochtige cake kun je heerlijk bedeken met jam (abrikozen) en slagroom.
25
25
25

Variaties op Kaneelcake

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kaneelcake
VariatieAantalGang
Appelkaneelcake1Taart en gebak
Rozijnenkaneelcake1Taart en gebak
Appel kaneelcake1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Kaneelcake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Wij zijn nu aan het bakken en het recept is duidelijk de cake staat in de oven, maar zijn erg benieuwd hoe die er uit komt. Kunnen jullie misschien een foto bijplaatsen? Dank bij voorbaat! kusjes ... Lees reactie
Cakeliefhebsters 8 augustus 2015

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1892 kcal
94%1892 kcal
Vetten
102 g.
145%102 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
94 g.
36%94 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
200 g.
222%200 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kaneelcake