Verhit voor de gesmoorde rodekool de boter in een pan.
Bak de en knoflook in 6-7 minuten op middelhoog vuur zacht.
Doe de rest van de ingrediënten erbij en breng op smaak met zeezout en versgemalen peper.
Leg het deksel op de pan en laat het mengsel 30 minuten op heel laag vuur sudderen.
Neem het deksel van de pan en laat eventueel vocht al roerend in 5 minuten verdampen.
Bereid ondertussen het vlees.
Verhit de boter in een koekenpan en bak op middelhoog vuur de karbonades bruin in 2 minuten per kant.
Breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper.
Schenk de en bouillon erbij, doe het deksel op de pan en laat het vlees in 15-20 minuten zachtjes gaar worden.
Leg het vlees op een voorverwarmd bord, dek het losjes af met aluminiumfolie en laat het rusten terwijl je de saus afmaakt.
Zeef het vocht uit de koekenpan en schenk het er weer in terug.
Breng het aan de kook en laat het tot een derde inkoken.
Voeg de room en mosterd toe en laat de saus al roerend op zeer laag vuur iets indikken.
De room mag niet koken.
Leg het vlees op voorverwarmde borden, schep er royaal saus over en garneer het met een blaadje salie(1 eetlepel)(4 blaadjes).
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn, kippenbouillon, wijn
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn, kippenbouillon, wijn
Koemelk
geklaarde boter, kippenbouillon, geklaarde boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in geklaarde boter, slagroom, geklaarde boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
Lactose
geklaarde boter, slagroom, geklaarde boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en wijn
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.