Karbonade met rode kool

Ingrediënten

+ -
print

Voor de rodekool:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Koekenpan
  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Verhit voor de gesmoorde rodekool de boter in een pan.
    Bak de en knoflook in 6-7 minuten op middelhoog vuur zacht.
    Doe de rest van de ingrediënten erbij en breng op smaak met zeezout en versgemalen peper.
    Leg het deksel op de pan en laat het mengsel 30 minuten op heel laag vuur sudderen.
    Neem het deksel van de pan en laat eventueel vocht al roerend in 5 minuten verdampen.
    Bereid ondertussen het vlees.
    Verhit de boter in een koekenpan en bak op middelhoog vuur de karbonades bruin in 2 minuten per kant.
    Breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper.
    Schenk de en bouillon erbij, doe het deksel op de pan en laat het vlees in 15-20 minuten zachtjes gaar worden.
    Leg het vlees op een voorverwarmd bord, dek het losjes af met aluminiumfolie en laat het rusten terwijl je de saus afmaakt.
    Zeef het vocht uit de koekenpan en schenk het er weer in terug.
    Breng het aan de kook en laat het tot een derde inkoken.
    Voeg de room en mosterd toe en laat de saus al roerend op zeer laag vuur iets indikken.
    De room mag niet koken.
    Leg het vlees op voorverwarmde borden, schep er royaal saus over en garneer het met een blaadje .
  2. Serveer de karbonades met de gesmoorde rode kool.
25
25
25

Variaties op Karbonade met rode kool

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Karbonade met rode kool
VariatieAantalGang
Ribkarbonade met rode kool en appel1Ovenschotels

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn, kippenbouillon, wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn, kippenbouillon, wijn
  • geklaarde boter, kippenbouillon, geklaarde boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in geklaarde boter, slagroom, geklaarde boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • geklaarde boter, slagroom, geklaarde boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
37 kcal
1%148 kcal
Vetten
2 g.
3%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Karbonade met rode kool