Karbonadegratin met broccoli en kaassaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Hoofdgerechten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Maak de schoon en verdeel hem in kleine roosjes.
- Schil de steel en snijd hem in dunne plakken.
- Schrap de , was ze en snijd ze in blokjes.
- Kook de wortel en de in 750 ml water met wat in ca, 5 minuten gaar.
- Giet af, vang het vocht op en meet ca. 500 ml kookvocht af.
- Laat de groenten goed uitlekken.
Snijd de in 8 plakken. - Dep de droog en snijd in elke karbonade aan de zijkant een horizontale inkeping.
- Vul de elk met een plak en steek vast met cocktailprikkers.
Verhit de in een pan. - Bak er op hoog vuur de aan beide zijden in en leg ze in een ovenschaal.
Smelt de boter in een pan. - Bak er kort de in.
- Blus af met het afgemeten kookvocht en roer de er geleidelijk doorheen.
- Kook ca. 5 minuten op laag vuur.
- Smelt er 75 gram geraspte in en breng op smaak met en .
Verwarm de oven voor op 200 graden. - Meng de groenten en de saus doorelkaar en verdeel het mengsel over de .
- Verdeel de overige en de overige geraspte eroverheen.
- Bak ca. 25 minuten in de oven.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Broccoli-kalkoenschotel435m
-
Recept
Kalkoenschnitzel met broccoli uit de oven440m
-
Recept
Krokante kalkoenschnitzel met broccoli en amandelen440m
-
Recept
Roergebakken broccoli met biefstuk en wortel415m
-
Recept
Broccoli tortilla Andalusië435m
-
Recept
Gemarineerde varkenshaas met roomsaus en broccoli420m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- mozzarella en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas en melk
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- mozzarella, kaas, melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 297 kcal | 14% | 1188 kcal |
Vetten | 15 g. | 22% | 60 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 13 g. | 5% | 52 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |