Kari daging (rundvlees in kokosmelksaus)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Vijzel
- Wok
- Rasp
Bereidingswijze
- Maak de schoon en snipper deze fijn.
Maak de schoon en pers deze fijn.
Maak de schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Kneus de sereh stengel met de achter kant van een mes.
Maak de en schoon en rasp deze fijn.
Snijd het vlees in blokjes.
Maak de , , , , , en fijn in een vijzel tot je een pasta.
Meng de er door.
Verhit de in een wok en fruit de pasta en de sereh hier in.
Voeg het vlees toe en bak het rondom bruin in de kruiden.
Voeg de daun , djeruk purut, en naar smaak en zoveel kokend water toe dat het vlees net onder staat.
Laat het vlees in ongeveer 1,5 uur zachtjes gaar stoven.
Los tegen het eind van de gaar tijd de op in de saus en roer alles goed door.
Schep het geheel goed door voor het opdienen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Daging Sapi Kelapa Dengan Kacang (Rundvlees in kokossaus met bonen)42u45m
-
Recept
Babi Usee-Usee (gebakken hamlappen in kokosmelksaus)445m
-
Recept
Brongkos Daging (Gestoofd rundvlees met kouseband)445m
-
Recept
Daging Rawon (Gekruid rundvlees met keluwaknoten)445m
-
Recept
Daging madura (gestoofde runderlappen in knoflook)43u
-
Recept
Cincang ternak kari (gekruid gehakt met santen en aardappel)455m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 470 kcal | 23% | 1880 kcal |
Vetten | 29 g. | 42% | 116 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 6 g. | 2% | 24 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |