Kari kari (Runderstoof met groenten)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- 2 reviews
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Braadpan
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
- Maak de schoon en snipper deze fijn.
Maak de schoon en pers deze fijn.
Maak de schoon en breek deze in stukjes.
Maak de schoon en snijd deze in blokjes.
Maak de schoon en snijd deze in stukjes.
Maak de schoon en snijd deze in ringetjes.
Snijd het vlees in grove stukken.
Verhit de in een braadpan en fruit het tot het vet rood is.
Bak de stukken vlees in gedeelten bruin.
Bak de en in het vet bruin en leg de stukken vlees weer in de pan.
Verkruimel de bouillontablet erboven en schenk er zoveel water bij dat het vlees net onder staat.
Voeg de en de toe.
Stoof het vlees afgedekt in ca. - twee uur zachtjes gaar.
Laat afkoelen.
Warm het vlees weer op.
Voeg de groenten aan het vlees toe en stoof het geheel in nog ca. 15 minuten zachtjes gaar.
Rooster de 's en de in een droge koekenpan goudbruin.
Maal de en 's in de keukenmachine fijn.
Roer dit poeder door de stoofpot.
Verwarm het geheel al roerende tot het vocht tot een saus bindt.
Doe de met vocht over in een schaal.
Strooi de en de erover.
Lekker met .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Kari (rundercurry)43u
-
Recept
Vlaamse runderstoof42u45m
-
Recept
Kari daging (rundvlees in kokosmelksaus)42u40m
-
Recept
Runderstoofpotje met groenten44u
-
Recept
Lamsrack met gegrilde groenten en rozemarijnaardappeltjes41u
-
Recept
Cincang ternak kari (gekruid gehakt met santen en aardappel)455m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- olie kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pinda
- sojasaus is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- vissaus past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in vissaus
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- vissaus is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (2)
Kari kari (Runderstoof met groenten) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 244 kcal | 12% | 976 kcal |
Vetten | 15 g. | 22% | 60 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 14 g. | 5% | 56 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |