Karnemelkmousse met karamelsaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van sjerrel
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
- Voorbereiden:
- in ruim koud water weken.
- Helft van limoensap verwarmen.
- uitknijpen en van vuur af al roerend in warm limoensap oplossen.
- Rest van limoensap erdoor roeren en geheel (in grotere bak met koud water) laten afkoelen.
- Van 600 mililiter met bijna stijf kloppen.
- door bijna stijfgeslagen room roeren.
- Bijna afgekoeld en nog net niet opgestijfd limoensap door -karnemelkmengsel roeren.
- Karnemelkmousse over acht (wijn)glazen verdelen en minstens 2 uur in koelkast laten opstijven.
- In koekenpan met dikke bodem zonder te roeren op laag vuur laten smelten, tot suiker mooie bruine kleur heeft (laat suiker niet te donker worden).
- Rest van verwarmen.
- Pan van vuur nemen en warme door karamel roeren.
- Als karamel hard wordt, deze op laag vuur al roerend opnieuw oplossen.
- Karamelsaus laten afkoelen.
- Bereiden:
- Karamelsaus zachtjes tot lauwwarm verwarmen, goed doorroeren.
- Saus voorzichtig op karnemelkmousse schenken en direct serveren.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- poedersuiker en basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom en karnemelk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom en karnemelk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine en poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 284 kcal | 14% | 1136 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 35 g. | 13% | 140 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |