Karnemelkpudding

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Puddingvorm

Bereidingswijze

  1. Boen 1 citroen schoon en snijd er een stukje schil van 5 cm af.
  2. Pers de uit.
  3. Week de in een bak met ruim water.
  4. Breng in een pan met 1 deciliter water met de citoenschil aan de kook en laat het 10 minuten op laag vuur trekken.
  5. Neem de pan van het vuur en verwijder de citroenschil.
  6. Knijp de uit en roer die door het warme vocht.
  7. Los de hierin op en roer het scitroensap erdoor.
  8. Voeg al roerende de toe en laat het mengsel afkoelen tot het geleiachtig wordt.
  9. Vet een puddingvorm (1 liter, geen aluminium) dun in met olie en schenk het karnemelkmengsel erin.
  10. Laat de pudding in de koelkast in 3-4 uur stevig worden Klop de met de stijf.
  11. Stort de pudding voorzichtig op een schaal.
  12. Garneer met en geef de vanilleroom er apart bij.
25
25
25

Variaties op Karnemelkpudding

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Karnemelkpudding
VariatieAantalGang
Karnemelkpudding met aardbeien1Nagerechten
Karnemelkpudding met kersensiroop1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker, vanillesuiker, aardbeien past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • karnemelk en slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • karnemelk en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
170 kcal
8%680 kcal
Vetten
1 g.
1%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
2%28 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
35 g.
39%140 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Karnemelkpudding