Was de en snijd ze overlangs doormidden.
Leg de helften naast elkaar.
Hol beide helften uit met een scherpe lepel, maar laat minimaal 1/2 cm zitten.
Snijd het verwijderde vruchtvlees fijn en bewaar dit.
Verwijder met de dunschiller dunne reepjes schil in de lengterichting, zodat er een zebra effect ontstaat.
Bestrooi de met flink wat en laat dit 10 minuten staan.
Hierna afspoelen onder koud stromend water en droogdeppen met keukenpapier.
Vervolgens de binnenkant en de stroken waar het vel verwijderd is insmeren met tegen het verkleuren. 10 minuten in laten trekken.
Pel de en snijd hem in ringen.
Doe een flinke scheut in een koekenpan en bak de aubergine helften aan weerszijden.
Neem ze uit de pan en smoor de uienringen in het achtergebleven olie tot ze glazig zijn.
Bak in een wok het gehakt rul.
Strooi er en en naar smaak over.
Bak het fijngesneden vruchtvlees van de aubergine mee.
Pers de twee tenen knoflook uit en bak dat mee Voeg beetje bij beetje de gezeefde toe totdat er een smeuige massa, dikke brij ontstaat, die niet te dun is.
De massa moet aan elkaar plakken.
Proef en voeg peper(1 stuk), zout(1 stuk), knoflook en paprikapoeder(1 stuk) naar smaak toe.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius (hetelucht 160 graden celsius).
Leg de aubergine helften in een ingevette ovenschaal.
Leg een laagje uienringen in de uitgeholde aubergine en vul op met de gehakt massa.
Snijd de groene peper(1 stuk) overlangs doormidden.
Verwijder de zaadlijsten en leg ze op de gehaktmassa.
Snijd de tomaat(0.5 pak)(1 stuk) in plakjes en leg die er bovenop.
Giet voorzichtig de bouillon in de ovenschaal, zoveel dat de aubergines(2) niet onder komen te staan.
De bouillon tot iets onder de rand van de aubergines(2) toevoegen.
Plaats de schaal in de voorverwarmde oven en laat het geheel in ca. 25 a 30 minuten gaar stoven.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in runderbouillon
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in runderbouillon
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in runderbouillon
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.