Kastanjepuree

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer

Bereidingswijze

  1. Dit is een hartig, maar lichtzoet basisrecept van kastanjepuree die ’t prima doet bij wild.
  2. Ben je niet voor zoetig, laat dan gewoon de suiker weg.
  3. Hartig combineert het verder ook goed met pompoen, polenta, spruitjes.
  4. Zoet kan dan weer met chocolade, vanille, slagroom, peren, hazelnoten.
  5. Voorbereiding:
  6. Maak de schoon indien nodig.
  7. Gooi ze in ruim water en gooi de bovendrijvende exmplaren weg, want die zijn slecht.
  8. Snijd aan de bovenkant een kruis in de , dat is makkelijker om ze te pellen en ze worden sneller gaar.
  9. Bereiding:
  10. Kook de in de goed gaar.
  11. Dat neemt zo’n vijf tot tien minuten.
  12. Pel ze warm.
  13. Pureer de met de suiker, peper, zout en in de keukenrobot of met de mixer.
  14. Alternatief kan je in plaats van de ook wat van de nemen waarin ze gekookt zijn.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Kastanjepuree

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kastanjepuree
VariatieAantalGang
Kastanjepuree3Vegetarisch

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en room is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Kastanjepuree heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 3 recensies
RESET

Een serieuze afrader! Ik ben belachelijk lang met dit recept bezig geweest (2 uur voor 1kg) en heb het daarna gewoon weg gegooit. Kastanjepuree is helemaal NIET lekker!
Dries 29 oktober 2015
Mijn kastanjes zijn net uit de noot, koken in de melk met velleke ?,,,
Rosie 8 december 2014
Maar wat een hels karwei... een beetje een goede kastanjepuree. Tip: Kook ze goed gaar, snijd het puntje eraf en knijp ze uit, ze zijn er dan zacht genoeg voor, het klinkt smerig maar de vergelijki... Lees reactie
23 september 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
231 kcal
11%924 kcal
Vetten
2 g.
4%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
43 g.
16%172 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kastanjepuree