Kastanjesoep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Selderie grof hakken, de in ringen snijden en de ringen in 2-en snijden.
  2. Breng het water aan de kook.
  3. Maak in elke kastanje met een scherp mesje een sneetje in de zijkant en laat de kastanjes ongeveer 20 minuten meekoken.
  4. Haal ze daarna uit het water, verwijder de schil en ook het bruine velletje.
  5. Houd een paar kastanjes apart als versiering voor de soep.
  6. De andere kastanjes in stukken snijden.
  7. De licht laten bruinen en hierin de kastanjestukken eventjes bruinen.
  8. Dan erbij doen:
  9. , selderijblad, , knoflook en .
  10. Zachtjes smoren tot de geheel opgenomen is en dan eerst de bouillon erbij gieten en daarna de .
  11. Het geheel zachtjes laten koken tot de groenten en kastanjes zacht zijn.
  12. Giet de soep door een zeef.
  13. De soep moet creme-achtig zijn.
  14. Vind je de soep te dik, dan wat extra bouillon of erdoor roeren.
  15. Vlak vóór het opdienen de soep afmaken met , , nootmuskaat, en creme fraiche. (Daar niet alle kastanjes een even zoete smaak hebben, kun je eventueel wat toevoegen).
  16. Versier de soep met de achtergehouden kastanjes (heel of in plakjes gesneden).
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Kastanjesoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kastanjesoep
VariatieAantalGang
Kastanjesoep uit Clermonteix1Soepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • boter en kippenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kippenbouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in bladselderij
  • boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
149 kcal
7%596 kcal
Vetten
14 g.
20%56 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
20 g.
7%80 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kastanjesoep