Katjang Kuah (satésaus)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Sauzen en marinades
- Satésaus recepten
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Maak de schoon en snipper deze zeer fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze zeer fijn.
Maak de schoon en snijd deze in dunne ringetjes.
Breng wat aan de kook en smelt de erin.
Doe beetje bij beetje de erbij eventueel aangevuld met wat .
Kneus de ui, knoflook, peper samen met gula djawa en de ketjap door de pindasaus.
Doe tevens de en de djahé erbij.
Breng bijna aan de kook
Nog steeds op een zeer laag vuurtje
Zorg er wel voor, dat er een mooie gladde saus ontstaat welke niet te dik is geworden.
Laat het sausje nog 3 minuten sudderen.
De erbij met wellicht nog een beetje .
Op het laatst 2 schijfjes erbij laten pruttelen.
Serveer de saus, gegarneerd met gefruite .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Orginele katjang satèsaus415m
-
Recept
Djahe kuah (gembersaus)430m
-
Recept
Satésaus425m
-
Recept
Satésaus420m
-
Recept
Zoete satésaus met kokosmelk410m
-
Recept
Thaise satésaus410m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- pindakaas is niet geschikt voor een pinda-intollerantie
- pindakaas kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
- suiker en ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- pindakaas kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 557 kcal | 27% | 2228 kcal |
Vetten | 42 g. | 61% | 168 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 19 g. | 7% | 76 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |