Kook de bulgurtarwe gaar volgens gebruiksaanwijzing en laat het vervolgens afkoelen.
Verwijder van de de zaadlijsten met zaden en snijd het brunoise.
Splits het gehakt in 2 porties van 250 gram.
Snipper ui(1 stuk) en knoflook(1 stuk) zeer fijn.
Bereiding:
Doe in een gedeelte van het gehaktmengsel, ui(1 stuk), knoflook(1 stuk), peper(0.5 theelepels), kruiden en de helft van de zeezout(6 gram).
Meng het vervolgens goed door elkaar.
Rol hiervan worsten met een diameter van 1 à 2 cm, afhankelijk van de diameter van de kebbemaker.
Maak ze niet langer dan 10-12 cm.
Bak deze rollen in een paar minuten gaar in olijfolie(3 eetlepels).
Leg ze daarna op vloeipapier om overtollig vet op te nemen.
De andere helft van het gehakt ga je nu mengen met de afgekoelde bulgur(150 gram) tarwe, bloem(65 gram), rest van het zout en zwarte peper(0.5 theelepels).
Meng het geheel gedurende 5 minuten in een mengkom van een mixer.
Het mengsel moet zeer stevig worden anders langer mengen.
Maak nu met de kebbemaker van dit gehaktmengsel buisjes van ± 8 cm lang en vul deze met de een gedeelte van de gehaktrol die je eerder gemaakt hebt.
Zorg dat je aan de uiteinden ± 1 cm van de kebbebuisjes overhoud, zodat de kebbebuisjes aan het einde dichtgevouwen kunnen worden.
Daarna de kebbe frituren in olijfolie(3 eetlepels) of om en om bakken. (de vorm heeft er dan wel onder te lijden).
Opdienen met een tzatziki saus en een frisse salade.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bulgur kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.